kawan²Nyok™

23.12.10

cuti semester itu indah! anda setuju tak? =D

salam dear readers!
dah sepuluh hari tak menulis..
asyik blogwalking & membaca belog kawan² jeh..
jadi malam neh NY rasa nak menulis lah sikit..
ekcely dah beberapa malam dah rasa nak menulis TAPI MALAS.. =P
haha..
untuk entri kali neh NY nak cerita tentang cuti semester..
jom kita terjah!
setiap kali sebelum cuti sem mesti NY berazam nak cari kerja..
nak cari duet lebih..
tapi setiap kali tu jugak lah hancur! =P
haha..
diam tak diam dah hampir sebulan dah NY lepak kat BANDAR KULIM TERCINTA neh..
macam² NY dah buat terutamanya TRAVELING & EATING lah..
haha..
tapi takdalah havoc sangat untuk kali neh..
semuanya ala kadar sahaja memandangkan uang ringgit telah dihabiskan untuk projek ID yang lalu.. =S
destinasi wajib pertama haruslah PENANG..
lama weh tak round² island kesayangan neh..
sempat lah pergi dua shopping mall yang baru bukak..
the first one is by the sea which is the STRAITS QUAY..
i'm not so sure either it's a MALL or a RETAIL MARINA..
tapi architecture & environmentnya sangatlah sempoi weh! =D
lebih² lagi waktu malam..
pergh!
kalah QUEENSBAY tuh..
tak percaya?
nah tengok senirik! =P
haha..


nun jauh di sebelah kiri tuh nampak bangunan KOMTAR..


exterior & interior STRAITS QUAY neh ala² hotel 7 stars gitew.. haha..


indah bukan! nanti kita pergi ramai² ok.. =P


generally..
STRAITS QUAY neh boleh disimbolkan sebagai boutique mall kut..
tempat untuk warga Penang lepak² & minum² lepas kerja..
memandangkan banyak F&B outlet set-up disini yek.. =D
ok for the second one the mall is located in the urban area..
lebih tepat lagi sebelah KOMTAR..
siapa² tak tahu apa itu KOMTAR sila google ya..
haha..
yeah NY tahu sekeliling Komtar sudah ada GAMA, PRANGIN MALL & TIMES SQUARE..
dan sekarang ada 1st AVENUE pula..
dasyat bukan PENANG dewasa ini! =P
shopping mall kalah KL weh (kut)..
haha..
ada orang kata 1st AVENUE neh gabungan GURNEY PLAZA + PAVILION tapi kecil sikit..
betul ke?
jom kita tengok.. =D


neh main entrance 1st AVENUE.. =D


the interior looks more like GURNEY kut..


hah! tang neh yang paling best neh.. 1st AVENUE ada observation area lah! boleh tengok panorama of GEORGETOWN weh.. =P

selain Penang, NY ada jugak gerak ke PERLIS minggu lepas..
destinasi tujuan PADANG BESAR lah..
whoah!
siapa² yang sampai Perlis tak pergi Padang Besar neh rugi weh..
tempat neh lebih kurang lah dengan WANG KELIAN kat perlis jugak, BUKIT KAYU HITAM kat kedah..
dan RANTAU PANJANG di kelantan..
semuanya berada di sempadan MALAYSIA-THAILAND..
barang² kat sini semua grade AAA macam ori punya..
tapi harga jauh lebih murah.. =D
NY sempatlah jugak sambar dua tshirt.. 
dua jeh? =S
tak ada saiz lah weh! T_T
haha..
jom kita pergi Padang Besar pulak! 


see.. it's just before the boundary guys! =D


sekali tengok macam PASAR SITI KHADIJAH dekat Kelantan pon ada kan.. haha.. 

hurm.. @_@
rasanya itu jeh lah kot tempat traveling NY untuk cuti sem kali neh..
kan dah cakap tadi..
budget kureng lah..
kalau tak dah sampai LANGKAWI rasanya..
haha..
most of the time kalo boring sangat NY akan bawak anak² menakan NY pusing² kulim lah..


 lepak² dekat mcD BARU Kulim.. haha..


takpon layan muvie spam dua dekat KULIM LANDMARK CENTRAL neh.. dah ada 3D weh kat sini.. terbaik lah.. =D


justeru itu..
maka berakhirlah pengembaraan cuti² semester NY untuk kali neh..
walaupun nothing sound thats bombastic..
at least terisi lah jugak masa NY yang terbuang tuh..
and the most important thing is..
stress² sem lima dah hilang..
haha..
next week NY & my lovely parents dah nak gerak balek JB..
huhu..
nanti kita jumpa dekat JB lah pulak yek kawan²..
akhir kata.. 
cuti semester itu indah!
anda setuju tak? =D




PeeAss : Penulis tak pernah pon nak ber"PS" segala neh sebenarnya. Tapi entri kali neh spesel sikit. Just nak inform dear readers yang bermula entry neh penulis akan gelarkan dirinya NY. It's comes from my super duper cute nickname lah jugak "NYok".. haha.. NY tau korang geli (aku pon). =P

PeeAssAss : Tahniah diucapkan kepada missWhiteLover kerana telah menjadi follower blogNyok yang ke-50. haha.. 50 orang pon nak kecoh! Tapi NY suka! Setahun beroperasi dengan 50 orang follower.. Not bad lah kan. THANKS A LOT GUYS! =D

8 comments:

  1. mai penang x bgtau

    ReplyDelete
  2. haha.. famos tak hencek redbean? =DD

    ReplyDelete
  3. eh2..
    sapa hencek anoy neh?
    king kot..
    hahaha..
    sorilah king..
    gua gerak penang ngan famili lah! =D

    ReplyDelete
  4. cuti sem amatlah indah.tp dah tak indah bila cuti sem saya da nak abis dh pun...sob3

    ReplyDelete
  5. youhazreenda : hehe..
    haruslah kulim pon ada..
    tempat bermain tuh.. =DD

    ReplyDelete
  6. sarah : kan2..
    tp xpe..
    nnt cuti sem dah jadik 5 bulan..
    mesti mabok cuti lama2 kan..
    haha.. =DD

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

 

Blogger Template | Created by Adam Every